Співачка Юлія Юріна, учасниця гурту YUKO, який пройшов у фінал Національного відбору на Євробачення-2019, вирішила пояснити факт свого російського громадянства.

Читайте також"Голуби миру": в мережі вибухнув скандал через переможців Нацвідбору на Євробачення-2019 (фото)

«Так, я громадянка РФ. Я народилася в Анапі (Краснодарський край, Кубань) і прожила там 18 років. Навчалася в 4 школі. Коли мені було 3 роки, батьки віддали мене в ансамбль пісні і танцю «Соловейко», в якому я співала до 17 років. Моєю першою сольною піснею була «Ішла дівча лучками, несла фартух з іграшками», і взагалі велика частина репертуару складалася з українських пісень, типу «не сходило вранці сонечко», «три дубки наліво», «ой на горі ярмарок» і т. д.», – написала Юріна в Facebook.

За її словами, вона багато гастролювала у складі ансамблю «Соловейко», а в 2010 році вперше відвідала Україну, де виступила на Майдані під час святкування Дня Святого Миколая.

«Тоді мені і запропонували місце в Консерваторії, але оскільки мені було 16 років, я вирішила почекати зі вступом, довчитися до 11 класу і вже грунтовно підготувавшись приїхати на навчання в Україну», – згадує артистка.

З часом Юлія переїхала спочатку до Львова, а потім до Києва, де поступила в КНУКІМ і почала співати в ансамблі «Кралиця», з якого вийшли гурти «ДахаБраха» і Dakh Daughters.

«На творчих іспитах я співала пісні Ніни Матвієнко. Українську тоді знала тільки з пісень, але з вимовою під час виконання проблем не було. При цьому розмовляти українською я не вміла. На першому курсі було важкувато, тому що сприймала все на слух і довго не могла вивчити мову – моє студентське оточення говорило російською», – каже Юріна.

За словами співачки, з 2015 року вона активно намагалася отримати посвідку на проживання в Україні. Вдалося це зробити лише в грудні 2018-го.

«Вже сьомий рік я живу в Україні, продовжую шукати цікаві українські пісні, які невідомі широкому загалу і яким мені шалено хочеться дати друге життя, тому що для мене це не данина трендам, а справа життя», - резюмувала співачка.

Як повідомляв УНІАН, переможцями першого півфіналу Нацвідбору на Євробачення 2019 стали троє учасників. Серед них MARUV та YUKO, які дають концерти на території Росії.