MARUV перемогла у Нацвідборі із піснею "Siren Song" / фото УНІАН

Правовласником переможної для співачки MARUV на Нацвідборі пісні "Siren Song" є "російська компанія" аудіозапису Warner Music Russia.

Читайте такожСкандал з MARUV: у РФ захотіли відправити українську співачку на Євробачення від Росії

Це стверджує громадський рух "Відсіч" на сторінці у Facebook з посиланням на оприлюднену на сервісі Apple Music інформацію. Зазначається, що в разі відправлення MARUV на Євробачення від України на цьому може непогано заробити Росія.

Відео дня

«Якщо НСТУ все ж вирішить, що Україну на Євробаченні має представити MARUV, то на цьому непогано заробить Росія. І не опосередковано, а прямо. Тому що правовласником пісні MARUV "Siren Song", з якою вона хоче їхати до Тель-Авіва, є російська компанія звукозапису Warner Music Russia. А це означає, що роялті за використання цієї пісні отримуватиме саме цей російський лейбл», – йдеться в повідомленні.

фото Відсіч, Facebook

Підкреслюється, що може статися так, що за гроші українців пісня отримає додаткову популярність, а «згадана компанія в країні-агресорці збільшить свої прибутки за використання цієї пісні».

Зазначимо, що "Warner Music Group" є американською транснаціональною медіа-корпорацією, що входить до так званої «Великої трійки» лейблів звукозапису, займаючи у ній третє місце після Universal Music Group і Sony Music Entertainment. Корпорацію було засновано в 1958 році під назвою Warner Bros. Records.

"Warner Music Russia" є місцевим лейблом корпорації.

Коментарі з боку компанії або менеджменту MARUV, які б прояснили ситуацію, поки що відсутні.

Як повідомляв УНІАН, наразі відправлення MARUV на Євробачення від України під питанням, адже співачка має підписати з "UA:Суспільне" контракт із вимогою виключити гастролі у Росії.

При цьому у MARUV на квітень заплановані виступи у Москві і Санкт-Петербурзі.