Ляшко похвалився своєю білою вишиванкою / Фото: Facebook

День вишиванки в Україні цього року святкують 16 травня. На вулицях міст традиційно можна побачити людей в колоритному національному одязі.

Президент України Петро Порошенко зазначив, що вишивка - це незмінний і завжди сучасний символ України.

Новообраний президент Володимир Зеленський також привітав усіх з Днем вишиванки. "Вишиванку не забув, поголитися забув! Не забудьте привітати всіх", - написав він у соцмережі.

Відео дня

Мер Львова та глава "Самопомочі" Андрій Садовий теж приєднався до привітань з Днем вишиванки. Зазначимо, що в цей день в місті в національний одяг одягають львів, тому на відео Садовий зазначив, що головного "звіра" Львова вже нарядили.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман показав відео з набережної Дніпра в Києві, на якому фотографується з українцями в різнокольорових вишиванках.

Депутати прийшли в колоритних вишиванках на засідання Верховної Ради. Олег Ляшко у День вишиванки вибрав свою найкращу сорочку з гардеробу.

"Одягнув свою найулюбленішу - решетилівську, вишиту білим по білому. Люблю її ще й тому, що Росіта каже, що я в ній, як голова колгоспу:) Всіх з святом!", - написав він.

Колишній віце-прем'єр-міністр і посол України в Білорусі Роман Безсмертний також привітав українців зі святом і показав фото з маленькими доньками у вишиванках.

Фотографією в улюбленій вишиванці поділилася і народний депутат від "БПП" Оксана Юринець.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян запустив конкурс на краще селфі. Він пропонує в коментарях поділитися своїми фото у своїх сорочках. Власну фотографію в чорно-червоній вишиванці він теж опублікував.

Радник Омеляна теж одягла вишиванку. Вона вибрала сорочку червоного кольору.

В Міністерстві інфраструктури у вишиванки одягли майже усі. Тут відзначили День вишиванки, заспівавши на сходах гімн України.

До привітань приєдналися і представники українського посольства в Алжирі.

Канадські депутати не оминули увагою українське свято і прийшли у вишиванках на роботу в парламент.

Також патріотичними фотографіями у вишиванках поділилися й інші українські політики і чиновники.

Раніше УНІАН розповів, як українські зірки відзначили День вишиванки в Україні.