Принц Ендрю (в центрі) / фото REUTERS

Британський принц Ендрю назвав помилкою свій візит до американського мільярдера Джеффрі Епштейна у 2010 році, якого вже тоді судили за залучення неповнолітніх до секс-бізнесу.

Про це він сказав в інтерв'ю BBC, пише Громадське.

Принц Ендрю заявив, що визнає свій вчинок негідним члена королівської сім'ї та вважає, що цим вчинком він підвів родину.

Відео дня

Читайте такожКамеру мільярдера Епштейна не контролювали згідно з правилами у ніч його смерті - ЗМІ

У 2008 році Епштейна вперше засудили за залучення неповнолітніх до секс-бізнесу. Через два роки журналісти сфотографували на прогулянці мільярдера та принца Ендрю. Також у пресі з'являлася ще одна фотографія, на якій принц перебуває у маєтку Епштейна в Нью-Йорку

У 2015 році ім'я принца Ендрю згадували в судових документах під час розгляду ще однієї справи Епштейна. Вірджинія Джуффре та ще декілька жінок заявили, що стали жертвами фінансиста, який примушував їх, тоді неповнолітніх, до сексу з іншими чоловіками.

Джуффре заявила, що її тричі змушували до сексу з принцом Ендрю протягом 1999 — 2002 років у Лондоні, Нью-Йорку та на приватному карибському острові Епштейна. У 1999 році їй було 17.

В інтерв'ю BBC принц заявив, що не пам'ятає, чи коли-небудь зустрічався з Вірджинією Джуффре.

Нагадаємо, Джеффрі Епштейна, який перебував в одиночній камері в нью-йоркській в'язниці в очікуванні суду за звинуваченням в секс-торгівлі, жертвами якої стали десятки неповнолітніх дівчат, знайшли мертвим у його камері зранку 10 серпня. За кілька днів по тому судмедексперти встановили, що причиною смерті стало самогубство. У ніч смерті Епштейна в його камері не проводили регулярних моніторингів, які передбачені протоколом в’язниці.

У 2007 році мільярдера звинувачували у сутенерстві та схилянні декількох десятків неповнолітніх до секс-бізнесу. Розслідування проводили у 2002-2005 роках у Нью-Йорку та Флориді. Епштейн пішов на угоду зі слідством — його справою займався Алекс Акоста, який тоді був прокурором Південної Флориди. У результаті Епштейн просидів у в'язниці лише 13 місяців замість багаторічного, а можливо, і довічного терміну, який міг призначити йому суд. Крім того, Акоста погодився приховати факт угоди зі слідством від жертв у цій справі.

У листопаді 2018 року газета The Miami Herald опублікувала власне розслідування, присвячене справі Джеффрі Епштейна і ролі Алекса Акости у ній. За старою справою журналістам вдалося знайти близько 60 жертв насильства з боку Епштейна.

Читайте такожБританського принца Ендрю звинувачують у педофілії — ЗМІ

У лютому 2019 року суд Південної Флориди ухвалив, що приховування інформації від жертв було незаконним.

7 липня 2019 року влада США затримала Епштейна. За версією слідства, Епштейн отримував сексуальні послуги від неповнолітніх дівчат і «позичав» їх впливовим людям. Мільярдер не визнав провину, а занадто м'яка угода з Епштейном викликала публічну критику на адресу Акости.

12 липня міністр праці Сполучених Штатів Алекс Акоста оголосив про відставку через скандал навколо Епштейна.