Королева Єлизавета II \ REUTERS

На нараду королеви Єлизавети II були запрошені співробітники Букінгемського і Кенсінгтонського палаців, а також команда Сассексів і співробітники Кларенс-хауса.

Читайте такожМеган Маркл поїхала до Канади на невизначений термін

Її Величність королева на цій зустрічі доручила своїм співробітникам протягом короткого терміну придумати нову і прийнятну роль для герцога і герцогині Сассекських. Таким чином, можна зробити попередній висновок про те, що королева хоч і перебувала в люті від несподіваної заяви улюбленого онука принца Гаррі та його дружини, але не стала забирати у них титули і позбавляти їх привілеїв, передає ТСН.

Відео дня

В обговореннях братимуть участь члени уряду і секретаріат. Вже протягом декількох днів стане зрозуміло, які нові ролі Єлизавета II дасть Сассексам. Також західні ЗМІ повідомляють, що іноземні уряди, ймовірно, канадський, будуть залучені до цього процесу.

Оголошення Букінгемського палацу звучить так: "Королева, принц Вельський і герцог Кембриджський направили свої команди для спільної роботи урядів і секретаріату герцога і герцогині Сассекських в пошуках відповідних рішень".

Герцог і герцогиня Сассекські зробили офіційну заяву, в якій повідомили про свій намір скласти з себе повноваження членів королівської сім'ї і стати фінансово незалежними від палацу, чим здивували не тільки британців, але і монарха – королеву Єлизавету II, яка була не в курсі їхніх планів.