Принц Гаррі і Меган Маркл / фото REUTERS

Принц Гаррі і Меган Маркл планували відмовитися від звання членів королівської сім'ї протягом трьох місяців.

Ці подробиці опублікувала газета Daily Mirror.

За даними видання, герцог і герцогиня Сассекські задумалися про відмову від королівських привілеїв під час свого останнього офіційного візиту в ПАР. Пара втомилася від тиску преси та королівських зобов'язань. Наголошується, що останні шість тижнів вони втілювали свій план у реальність, вдавшись до допомоги групи радників з Великобританії і США.

Відео дня

Читайте такожКоролева Єлизавета II доручила придумати "нову роль" для Меган Маркл і принца Гаррі

«Все почалося з туру в Південну Африку, — повідомило анонімне джерело, наближене до королівської сім'ї. — Гаррі бачив, що Меган страждає. Він сказав їй, що не хоче їхати в черговий офіційний тур у супроводі преси. Він запропонував їй вибрати інший життєвий шлях».

Як повідомляв УНІАН, 8 січня принц Гаррі і Меган Маркл відмовилися від звання членів королівської сім'ї, зберігши за собою титули герцога і герцогині Сассекських. Вони заявили, що надалі планують відмовитися від фінансування з держбюджету, стати фінансово незалежними. Пара не буде представляти королівську сім'ю на офіційних заходах, але продовжить підтримувати королеву і «виконувати борг перед Королевою і Співдружністю».

У резиденції британських монархів заявили, що були в курсі планів принца і його дружини, але обговорення цього було на ранній стадії.

«Ми розуміємо бажання використовувати інший підхід, але це складне питання», — пояснили в Букінгемському палаці.

Пізніше стало відомо, що рішення принца Гаррі та його дружини відмовитися від королівських привілеїв викликало бурю емоцій в монаршій родині.