Актор виступив з промовою про шкоду планеті від молочної та м’ясної промисловості / cnn.com

Голлівудський актор, переможець «Золотого глобусу» й зірка фільму «Джокер» (2019) Гоакін Фенікс був затриманий у Вашингтоні під час протестів проти кліматичних змін.

Про це повідомляє CNN.

Читайте також"Вона розколола королівську сім'ю": на Меган Маркл обрушилася хвиля критики

Відео дня

Разом з Феніксом затримали ще одного актора Мартіна Шина й 147 осіб – учасників акції протесту.

Актор виступив з промовою про шкоду планеті від молочної та м’ясної промисловості. Копи затримали протестувальників, які, за словами поліції, спричинили блокування входу до Капітолія.

Цього тижня протести були зосереджені навколо діяльності великих банків та інвесторів, які фінансують розширення паливної промисловості.

Варто зауважити, що Гоакін Фенікс є одним із найвідоміших веганів світу. Актор відмовився від вживання мʼяса ще в 3-річному віці та досі дотримується вегетаріанства. Минулого року він зʼявився на рекламних щитах PETA US «Ми всі тварини» на Таймс-сквер у Нью-Йорку і на бульварі Сансет в Лос-Анджелесі.

Актор таким чином звернувся до каліфорнійських законотворців, щоб вони підтримали закон про заборону пересувні цирки з дикими тваринами. А в грудні 2019-го він став людиною року за версією Організації із захисту тварин PETA.