Ніно Катамадзе розповіла про болісний досвід отримання закордонних віз / Скріншот з інтервʼю

Відома грузинська співачка Ніно Катамадзе за час своєї музичної кар'єри давала багато концертів в Росії. Артистка пояснила, чому їй доводилося гастролювати, та чи хоче вона знову виступити в РФ.

Як розповіла виконавиця, на початку 2000-х Грузія не була такою розвиненою державою, як зараз. Тому до 2019 року Ніно давала концерти в країні-агресорці. За її словами, діяльність там була швидше вимушеною, ніж бажаною.

Артистка зізналася, що за часів Радянського Союзу вона хотіла емігрувати з Грузії. Вона намагалася отримати американську та британську візу, але отримала відмови.

"Попри те, що прекрасна Грузія починала жити як незалежна країна, все одно не були ще розвинені ті інститути, як сьогодні, і не були відчинені європейські, американські двері. І тому я один – два рази намагалася йти в американське та англійське посольство. Звісно, мене ніхто не пустив. Це болісна тема та наша реальність", – поділилася Катамадзе.

Знаменитість каже, що після вторгнення Росії в Україну вона багато чого усвідомила. В майбутньому зірка сцени не планує повертатися до гастролів Росією.

"Тому моя діяльність у Росії говорить про те, що у мене не було вибору і я обирала те, що я мала під рукою. Побачила багато чого та зробила багато висновків. Думаю, їздити до Росії не буду", – вказала Ніно.

Позиція Катамадзе щодо війни в Україні

Катамадзе з перших днів повномасштабного вторгнення стала на бік України. Ба більше, окрім постійних закликів припинити війну, співачка також займалася волонтерством у Грузії, щоб допомогти постраждалим українцям. Влітку 2022 року Ніно виступала в Києві на благодійному концерті для військових.

Виконавиця навіть роздумувала над тим, аби переїхати в Україну, адже на батьківщині вже близько 3 років не виступає. Причина в тому, що її недолюблює влада Грузії, бо артистка говорить правду про керівництво держави.

Нагадаємо, раніше Ніно Катамадзе розсекретила, чи планує переїжджати до України.

Вас також можуть зацікавити новини: