Фото інстаграм Олексія Суханова

Ведучий Олексій Суханов, який у січні 2022 року отримав українське громадянство, зізнався, що йому пропонували дати хабар задля пришвидшення цієї справи.  

Чоловік пригадав, що у 2014-го році переїхав до України, ставши на бік нашої держави. Проте громадянство за гроші робити не захотів через свою принципову позицію. 

"Мені натякнули на хабар у 10 тисяч за часів Петра Порошенка. Не буду показувати пальцем, але кажуть, що саме за його часів була така такса. Я відмовився. В 2014 році, приймаючи те рішення, я їхав в країну, яка має змінюватися, перезавантажуватися і по-справжньому ставати європейською. По-друге, позиція не продається. Це якось дивно, стати на бік країни, а потім купувати паспорт. Це маячня для мене. Це якась деградація. Я відмовився, звісно", - розповів ведучий в інтерв’ю журналістці Раміні Есхакзай.

Проте з часом в отриманні українського паспорту посприяв Володимир Зеленський. 

"Потім Зеленський надав громадянство, за що я вдячний, це честь для мене. Я жодної хвилини не пошкодував, і пишаюся тим, що я громадянин України. Нам оформили саме ID-картки і закордонні паспорти, бо нас було таких 200 людей, тих, хто емігрував за політичних обставин", - сказав Суханов. 

Фото інстаграм Олексія Суханова

Він також додав, що бути громадянином України - це почесна справа і такі документи безцінні. 

"Українське громадянство - це не папірець, а це велика честь. І це має коштувати не тільки в грошовому еквіваленті, це має бути почесно. І це є почесним, і в головах іноземців це має закарбуватися. Ця країна гідна найкращого", - сказав ведучий.

До слова, Суханов народився в Росії, проте з 2012 року почав працювати в Україні та перейшов на українську мову. 

Нагадаємо, раніше Олексій Суханов відповів, чи спілкується з батьками з Росії.

Вас також можуть зацікавити новини: