День вишиванки у цьому році святкують 21 травня / фото ua.depositphotos.com

Все це стало можливим завдяки арт-проекту ВишиванкаDAY, присвяченому до Всесвітнього дня вишиванки, який в цьому році святкуємо 21 травня.

Канал «Україна» і новини «Сегодня» у співпраці з відомими вітчизняними дизайнерами запустили унікальний проект, в якому світові та українські знаменитості, артисти і популярні телеведучі приміряли вишиванку, пише Viva.

Читайте такожДочка Дженніфер Лопес написала свою першу книгу (фото)

Відео дня

Героями арт-колажів до Дня вишиванки стали Меган Маркл, Кейт Міддлтон, Біллі Айліш, Дженніфер Лопес, Ірина Білик, Анатолій Анатоліч, Савік Шустер, Альона Вінницька, Злата Огневич, Ольга Цибульська, Дарина Петрожицька, Наталя Денисенко, Андрій Фединчик, Олег Панюта, Марина Кухар, Лілія Ребрик, Олексій Суханов, Олена Кіт, Ольга Грицик, Григорій Герман, Тимур Мірошниченко, Ганна Панова, Ігор Пупков, Максим Сікора, Ярослав Куц та інші зірки.

Коллажистка Дарія Коваль інтегрувала в наряди зоряних учасників проекту оригінальні орнаменти вишивки від відомих дизайнерів – Оксани Караванської, Юлії Магдич, Оксани Полонець, Роксолани Богуцької і Etnodim.

Меган Маркл у вишиванці / фото прес-служба каналу «Україна»

Наряд герцогині Кембриджської Кейт Міддлтон прикрасила гуцульська автентика від дизайнера Оксани Караванської. До лаконічної сукні дружини принца Гаррі Меган Маркл коллажистка підібрала геометричний орнамент і сережку-кисть Etnodim.

Кейт Міддлтон / фото прес-служба каналу «Україна»

Стильний мікс сучасної та старовинної вишивки, орнаментів з різних регіонів України та різних технік від Оксани Караванської надав несподівані акценти нарядам Дженніфер Лопес і Біллі Айліш.

Біллі Айліш / фото прес-служба каналу «Україна»

Дженніфер Лопес / фото прес-служба каналу «Україна»