Сергій Сосєдов працював в українському проекті / фото Лобанов Олександр

Сергій Сосєдов - добре відомий в Україні музичний критик. До війни він часто з'являвся на українському ТБ, зокрема займав крісло судді вокального шоу "Х-Фактор".

Зараз Сосєдов живе і працює в Росії. Він підтримав кривавий путінський режим, і тепер відкрито поливає брудом тих, хто покинув територію країни-агресора, виступивши проти злочинів. Розповідаємо, як він до такого докотився. 

Що Сергій Сосєдов говорив про Україну

У ті часи, коли одіозний критик тут працював, він неодноразово хвалив нашу країну, висловлювався, як йому тут подобається, яка гарна природа, які приємні люди. Однак в одну мить його риторика різко змінилася.

Відео дня

"В Україні жити неможливо. Там йде така пропаганда, пекельна абсолютно..." - коментував Сосєдов. 

Також він, згідно з типовими кремлівськими методичками, говорив, що українцями нібито "керують із США", тому "примирення України і Росії неможливе".

"Зараз примирення Росії і України не відбудеться, тому що Україна керована США, вона стала плацдармом США проти Росії. Ми не зможемо вже помиритися, тому що там диктує Америка, вона просто не дозволить, нам не дозволять вже дружити з Україною, треба думати головою політикам!" - говорив він. 

Сергій Сосєдов, співачка Йолка, Серьога та Ігор Кондратюк / фото Лобанов Олександр

Сосєдов про Аллу Пугачову та Максима Галкіна

Примадонна і її чоловік покинули Росію, а також виступили проти вбивчого путінського режиму. Звичайно, Сосєдов не міг пройти повз таких відомих персон, і неодноразово публічно їх "вколов", викривши в нібито "втечі" і "зраді".

"Поїхала вона, думаю, для того, щоб їй не докучали питаннями про Україну. І взагалі, їй вже набридли всі питання. Я дивуюся, що до неї у когось взагалі залишилися якісь питання. Мабуть, у тих, хто її зовсім не знає і мало знайомий з її життям і творчістю. Хто добре знає біографію Пугачової, вже давно не ставить їй ніяких питань", - говорив Сосєдов з приводу Алли Борисівни. 

А ось у висловлюваннях на адресу Галкіна він був менш виборчим. 

"Якщо Галкін базікає всяку нісенітницю і паплюжить наші збройні сили, його потрібно поставити на місце", - висловлювався одіозний музичний критик.

Санкції проти Сосєдова

За позицію на підтримку війни проти Сергія Сосєдова 15 січня 2023 року були введені санкції. Всього в санкційний список тоді потрапило 198 російських діячів.

Після цього він назвав Україну "хворою країною". Пов'язує він це зі своїм нібито "оглушливим успіхом" на території нашої країни, і ніяк не з підтримкою кривавого режиму.

"Україна зараз - хвора країна. Я в Україні теж заборонений, тому що у мене там був великий успіх. А [росіянин], на думку СБУ, не повинен мати величезного успіху. Тому мене прибрали з шоу. Зважаючи на ситуацію, що склалася наші артисти не повинні їхати в Україну, я б їм радив самим для себе поставити заборону на це", - коментував фрік.

Вас також можуть зацікавити новини: