Бенюк висловився про мовне питання в Україні / instagram.com/beniukofficial

Український актор Богдан Бенюк, який відомий завдяки ролям у таких фільмах як "Коли її зовсім не чекаєш", "Завтра буде завтра, "Тепер я любитиму тебе" та інших, підтримав екс-нардепа Ірину Фаріон у скандалі, який розгорівся після її висловлювання про те, що вона не може назвати російськомовних захисників нашої країни - українцями.

В інтерв'ю OBOZ.UA він сказав, що вважає всіх російськомовних українців "загарбниками". За його словами, неприпустимо розмовляти мовою країни-терориста навіть у зоні бойових дій.

Бенюк зазначив, що люди, які розмовляють російською, продовжують просувати "руський мір" в Україні.

Відео дня

"Треба задуматися тим людям, які виросли в Україні. Їм ганьба! Те, що вони захищають Україну, – супер. Але вони захищають, розмовляючи мовою загарбника. Це неприпустимо. Вони повинні це зрозуміти і змінити своє ставлення до найважливішого – громадянства України. Бо той громадянин України, хто є носієм мови, вважається її громадянином, а всіх інших я вважаю загарбниками", - сказав Бенюк.

Також актор зазначив, що російськомовних українців, які живуть за кордоном, він вважає росіянами. За його словами, про них потрібно просто забути.

Нагадаємо, раніше відомий актор і військовий різко відповів Фаріон на її скандальні слова.

Вас також можуть зацікавити новини: