Принц Гаррі / фото REUTERS

Сьогодні, 15 вересня, свій день народження відзначає молодший син принца Чарльза і онук королеви Великобританії Єлизавети II принц Гаррі - йому виповнюється 36 років.

Молодший син принца Чарльза Уельського і принцеси Діани народився 15 вересня 1984 року. Принц був бунтарем в дитинстві, а в юності влаштовував скандальні витівки. Гаррі вдалося пройти шлях від юного бунтаря до зразкового сім'янина, проте він не став зраджувати своїм особистим принципам, а в черговий раз порушивши всі традиції.

Читайте такожМеган Маркл - 39: Кейт Міддлтон, королева Єлизавета та інші привітали дружину принца Гаррі з днем народження (фото)

У цьому році принцу Гаррі доведеться святкувати свій день народження вже в новому статусі. Гаррі і його дружина Меган Маркл ухвалили рішення відректися від королівських обов'язків ще на початку цього року. В кінці березня вони офіційно перестали вважатися членами королівської сім'ї і остаточно переїхали в США.

Життя на іншому континенті виявилося не таким простим, як вони думали. До того ж їх переїзд збігся з початком пандемії коронавірусу, так що подружжя не могло довгий час знайти роботу. В результаті їх життя в США по суті забезпечував принц Чарльз, який оплачував ще й охорону пари.

Як нещодавно стало відомо, Меган і Гаррі підписали контракт з Netflix і навіть змогли виплатити свій борг британській скарбниці в розмірі двох з половиною мільйонів доларів. Фінансове становище пари вперше за довгий час поліпшується, вони більше не будуть залежати від батька Гаррі.

Свій день народження цього року Гаррі святкуватиме у компанії Меган і сина Арчі, а ось з рідними він навряд чи найближчим часом зможе зустрітися.

Проте ті вже встигли написати вітальні послання на своїх офіційних сторінках у соцмережах.

"Вітаємо принца Гаррі з днем народження", - привітали принца герцог і герцогиня Кембриджські - принц Вільям і Кейт Міддлтон.

Варто відзначити, що відносини братів зіпсувалися після його весілля з Меган Маркл. До привітання герцог і герцогиня Кембриджські доклали фото більш щасливих днів - на якому вони всі троє беруть участь в забігу. Тоді Гаррі ще не був знайомий зі своєю майбутньою дружиною.

Її Величність Єлизавета ІІ також опублікувала їх з Гаррі спільне фото, зроблене на прийомі в Букінгемському палаці в 2017 році - ще до його одруження на Меган.

«Бажаємо дуже щасливого дня народження герцогу Сассекському», - свідчить підпис до цієї фотографії.

Британська преса звернула увагу на те, що королева при цьому використовувала титул Гаррі - хоча раніше заборонила подружжю використовуватися бренд Sussex Royal.

Аналогічне привітання з'явилося на сторінках батька Гаррі принца Чарльза і його дружини Камілли.

На YouTube-каналі королівської сім'ї опублікували відеоролик на честь дня народження принца.

"Герцогу Сассекському виповнюється 36 років, тому, щоб відсвяткувати цю подію, ми озираємося на його життя. До сьогоднішнього дня воно було неймовірним, за останні кілька років він став чоловіком Меган Маркл і батьком чарівного малюка Арчі. Хоча він переїхав в Лос-Анджелес і відійшов від королівських обов'язків, але ми не могли не поділитися деякими з його найкращих моментів в королівській родині", - йдеться у підписі до відео.

Принц Гаррі: вас можуть зацікавити наступні новини