Фото фан-сторінка Алека Болдуїна 

У справі про вбивство українки Галини Гатчінс на зйомках фільму "Іржа" нарешті поставили крапку. Суд виніс свій вердикт та визнав невинним актора Алека Болдуїна. За ненавмисне вбивство операторки, за результатами слідства, має понести покарання реквізиторка Ханна Гутьєррес-Рід. Про це пише видання Variety. 

Суддя та присяжні дійшли висновку, що саме Ханна, яка відповідала за зброю на знімальному майданчику, винна у тому, що не перевірила стан всього реквізиту до початку роботи. Тому і сталася трагічна смерть Галини Гатчінс. 

Покійна Галина Гатчінс / скріншот посту Болдуїна 

Суд наголосив, що Ханна взяла з дому на зйомки коробку власних бойових патронів, які випадково перемішалися з холостими. Тому, у результаті безвідповідальності жінки, зброя, яку взяв у кадр Алек Болдуїн, була заряджена. Присяжні впевнені, що жінка сфальсифікувала докази ще на ранньому етапі слідства. 

Відео дня

"Хтось помер. Ти маєш взяти на себе відповідальність. Особливо, коли ви поводитеся зі зброєю і відповідаєте за неї. Це твоя робота", - сказав один з присяжних. 

Тепер жінка має знаходитися під вартою. Їй загрожує до 18 місяців в'язниці, а також штраф у розмірі 5 000 доларів (приблизно 191 тисяча гривень). До слова, юристи реквізиторки не погоджуються з таким вироком та вважають, що Ханну хочуть зробити крайньою у цій справі. Проте відповідних доказів своїх слів вони не надали. 

Що відомо про трагедію на зйомках

У жовтні 2021 року актор Алек Болдуін поранив на зйомках двох людей. Одною з них виявилася українка Галина Гатчінс, яка працювала там операторкою. Жінку доставили по повітрю в лікарню в Альбукерке, де вона і померла. Їй було 42 роки.

Алек наголошував, що це найстрашніше, що трапилося у його житті. Він був впевненим у тому, що пістолет незаряджений. Проте родина застреленої українки Гатчінс подала до суду на актора. Потім він отримав звинувачення за двома пунктами: "необережне застосування вогнепальної зброї" та "дія, вчинена з повною зневагою або байдужістю до безпеки інших". Йому загрожувало до 18 місяців в'язниці. Згодом була реакція і інших членів знімальної групи на трагедію. 

Нагадаємо, раніше Алек Болдвін не визнавав себе винним у вбивстві української режисерки. 

Вас також можуть зацікавити новини: