'У мене алергія до всього російського': відомий український актор розповів про життя в Москві

Український актор Олександр Яцентюк, відомий за роллю у фільмі "Памфір", розповів про часи, коли навчався у Москві. За його словами, він знаходився у комфортному середовищі, тому серйозних проблем не виникало.

"Ми потрапили до майстерні Володимира Мірзоєва, який задовго до 2014 року виступав в опозиції до влади, закликав щось змінювати, інакше на Росію чекають погані часи. У нас був експериментальний курс, на якому вчилися студенти з Києва, Одеси, Криму, Чернігова, Львова. Через це ми були, скажімо так, в своєму закритому коконі, брали участь в опозиційних проектах", - поділився актор в інтерв'ю УНІАН.

Однак у перші дні вторгнення, за словами актора, в нього виникла сильна алергія на все російське, тому він навіть не відповідав знайомим, які цікавилися про його справи.

Відео дня

"Не було жодного бажання відповідати комусь чи писати, тим більше спілкуватися. Було два чи три запитання звідти про те, як я – і все. Та навіть ці повідомлення залишилися без відповіді", - додав Олександр.

Крім того, він розповів, як російська влада ставилася до його опозиційних вистав. Актор каже, що у ті часи в Росії не було такої жорсткої цензури. Це зараз за зайве слово до тебе можуть постукати в двері.

"Хоча пам’ятаю, що перед прем’єрою вистави "Трибунал", в якій, за сюжетом, глядача арештовують за "неправильне" висловлювання, до театру прийшли пожежники, хотіли закрити його. Щодо страху… Важко боятися за правду. А що робити? Змінити свою думку, мовчати? Для мене це не вихід", - додав знаменитість.

Нагадаємо, раніше відома українська модель зізналася, що на її кар'єрі поставили хрест через Росію.

Вас також можуть зацікавити новини: