Алека Болдвіна чекає суд у липні / Скріншот Instagram

Відомий американський актор Алек Болдвін намагався "прикрити" кримінальну справу щодо вбивства української операторка Галини Гатчінс під час зйомок фільму "Іржа". Проте суддя вирішила інакше і не дала закрити справу.

Як пише видання Variety, зірка, який не визнає себе винним у вбивстві, намагався уникнути відповідальності за смерть українки. Водночас прокурор Карі Морріссі має інший погляд на ситуацію. Він перекоаний, що Алек "ніс відповідальність за вогнепальну зброю, коли вона опинилася в його руках". 

Галина Гатчінс / Скріншот Instagram

Адвокати Болдвіна боролися за його невинуватість, вони подали клопотання про припинення справи. Вони заявили, що у справі недостатньо доказів, навіть попри те, що обвинувачення надало лист від присяжних.

Відео дня

Юристам не вдалося закрити справу, адже суддя Мері Марлоу Соммер відхилила клопотання.

"Суд не в змозі ставити під сумнів рішення присяжних щодо цього. Хоча держава відклала деякі питання, у багатьох інших випадках присяжні ставили доказові запитання та отримували повні відповіді від свідків", – наголосила Соммер.

Очікується, що в липні відбудеться чергове судове засідання, де буде присутній і сам актор.Йому загрожує позбавлення волі строком на 18 років, якщо суд все ж визнає його винним.

Що відомо про вбивство українки

Трагедія сталася у жовтні 2012 року, крім смерті Галини було також поранено на ще одну людину. З'ясувалося, що Болдвін стріляв з реквізитного пістолета. Сам актор стверджував, що не знав, що зброя заряджена. Серед постраждалих був і режисер Джоел Соуза, але його травма виявилася безпечною для життя. Генеральне консульство України в США відреагувало на інцидент. Алек отримав звинувачення за двома пунктами: "необережне застосування вогнепальної зброї" та "дія, вчинена з повною зневагою або байдужістю до безпеки інших". 

Нагадаємо, раніше суд назвав винного у смерті українки на зйомках фільму "Іржа".

Вас також можуть зацікавити новини: