Олексій Суханов прекрасно володіє українською мовою / фото instagram.com

Відомий український телеведучий родом з Росії Олексій Суханов прийшов до студії "Сніданку з 1+1" та вразив ведучих своїм володінням українською мовою.

Ведуча Валентина Хамайко сказала Суханову, що їй дуже подобається його мова. "Я знаю, що це був шлях... Ви цей шлях пройшли", - зазначила вона.

У відповідь Олексій сказав, що треба ставити собі за мету навчитися розмовляти українською та йти до цього.

"Країна будь-яка - це мова, це традиції, це історія. Якщо ти всього цього не поважаєш - не будується країна", - переконаний Суханов.

За його словами, навчаючись української мови, він не боявся помилок та не переймався, що з нього глузуватимуть. Ведучий порадив багато читати й не боятися розмовляти. Лише так можна вивчити українську мову.

Нагадаємо, журналіст Олексій Суханов до 2014 року жив і працював у Росії. Проте події 2014 року змусили його залишити батьківщину. Для подальшого життя він обрав Україну, адже "гордий жити в одній країні з мужніми і незалежними людьми". Наразі він має українське громадянство.

Раніше він працював на таких каналах РФ як "Дождь", ТВ3, РЕН ТВ і в декількох інших виданнях. Останні майже 10 років був ведучим шоу "Говорить Україна". 

У березні 2022 року, після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, Суханов вступив до лав тероборони.

Вас також можуть зацікавити новини: