Тала Калатай зізналася, що ставила на місце колег з країни-агресорки / Скріншот Instagram

Відома українська акторка, телеведуча Тала Калатай, яка розповіла про втрату рідної людини, має досвід роботи з росіянами на одному знімальному майданчику. Актриса поділилася, що часто поведінка колег із країни-окупанта була нестерпною.

В інтерв'ю OBOZ.UA Тала Калатай розповіла, як російські актори чимало разів говорили про Росію із захватом, і називали її "величною". Після того як їх ставили на місце, вони починали маніпулювати. Зокрема, росіяни говорили про "братні народи":

Вибішували мене страшенно. Ну слухайте, коли воно сидить і голосно розповідає, що Росія найвеличніша, а всі інші поряд не стояли, як можна витримати? Кажу: "Якого біса ти тут?" "Ну, ми ж брати", – відповідає. "Які брати? Історію вчи! Тільки не ту, що вам розповідають". У нас століттями намагалися вкрасти минуле, щоб видати за своє.

Відео дня
Скріншот Instagram

Калатай поділилася, що після початку повномасштабного вторгнення, відчуває огиду та неприязнь до всього російського. Телеведуча зізналася, що й раніше мала подібні почуття, але не розголошувала їх.

Тала пригадала історію, коли вона вступала до театрального університету. За словами акторки, вона зіштовхнулася з критикою через вибір українського напрямку, мовляв: "Чому? Навчання російською перспективніше, бо усі гроші там". Такий вибір вразив рідних Калатай, тому що у неї російськомовна родина.

Скріншот Instagram

Ведуча пояснила, що з дитинства українська музика та література викликали у неї лише найкращі емоції. До то ж Тала навчалася в українській школі.

"У молодших класах встигла поносити зірочку жовтенятка – нехай йому грець, тяжіла до всього українського. Пам’ятаю, була дуже щаслива, коли проголосили незалежність. Я, правда, не розуміла: якого дива маю вчитися російською, живучи в Україні?" – заявила Калатай.

Нагадаємо, раніше акторка Тала Калатай в інтерв'ю УНІАН розповіла, як вирішила повернутися до зйомок у серіалах, та чому понад 20 років мріяла, аби в Україні не було російських акторів.

Вас також можуть зацікавити новини: