Вже завтра у багатьох обалстях України похолоднішає / фото Kev, Pixabay

Сьогодні та завтра, 7 травня, у багатьох областях України очікується похолодання, яке подекуди супроводжуватиметься посиленням вітру та опадами. Про це свідчить прогноз синоптика Ігоря Кібальчича, опублікованого на сайті meteoprog.

Погода 6 травня - прогноз на сьогодні

У західних областях, за прогнозом синоптика, сьогодні буде мінлива хмарність, без опадів. Лише ввечері у Львівській та Волинській областях пройде невеликий дощ. Температура повітря вдень +13...+18 °С, а на Закарпатті повітря прогріється до +19...+22 °С.

У північній частині країни опадів не очікується. Температура повітря вдень становитиме лише +11...+16 °С.

Відео дня

У центральних областях опадів теж не передбачається. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вдень +14...+19 °С.

На півдні України сьогодні очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер північно-східний, 9-14 м/с. Температура повітря в денні години +18…+23 °С.

На сході буде без опадів. Температура повітря вдень +13...+18 °С.

Погода 7 травня - прогноз на завтра

У західних областях, за словами синоптика, буде хмарно з проясненнями. Вночі та вранці очікуються помірні дощі, вдень місцями невеликий дощ. Вітер східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +3...+8 °С, вдень похолоднішає до +7...+12 °С, лише на Закарпатті буде тепліше, +13...+18 °С.

У північних областях без опадів. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі опускатиметься до +1...+6 °С, на поверхні ґрунту та місцями в повітрі заморозки -3…0 °С; вдень температура становитиме +10...+15 °С.

У центральній частині України опадів не очікується. Вітер буде північно-східний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі +2...+7 °С, вдень +13...+18 °С.

На півдні країни без істотних опадів, лише у Криму та Приазов'ї очікуються невеликі дощі. "Вітер північно-східний, 7-12 м/с, вранці та вдень місцями пориви, 15-20 м/с", - попереджає синоптик. Температура повітря вночі +7…+12 °С, вдень повітря прогріється до +14…+19 °С.

У східних областях буде хмарно із проясненнями, але без істотних опадів. Швидкість вітру досягатиме 7-12 м/с. Температура повітря вночі +2...+7 °С, на поверхні ґрунту місцями заморозки -3...0 °С; вдень +13...+18 °С.

Коли в Україні потеплішає?

Згідно з коментарем, який надала метеоролог Вазіра Мартазінова Погода УНІАН, "гарне літо" в Україні можна очікувати з другої половини червня. Вона зауважила, що погода буде "дуже мінлива", а в окремі дні йтимуть дощі, іноді досить інтенсивними. Вона також наголосила, що в червні можна очікувати найсильніші грози та дощі. Однак експерт не передбачає прохолодної погоди цього літа. Вона очікує, що з другої половини червня температура підніметься та вирівняється до літніх показників.

Вас також можуть зацікавити новини: