Синоптик попереджає про посилення вітру на вихідниї / фото REUTERS

Найближчими вихідними в Україні очікується похолодання, подекуди будуть заморозки та сильний рвучкий вітер. Про це попередила синоптик Наталка Діденко.

За її даними, у ніч на суботу та на неділю заморозки ймовірні у північних областях, на Волині, Рівненщині, місцями в центрі України.

Протягом дня в суботу температура повітря найвищою передбачається на півдні, південному сході України та на Закарпатті - до +15...+19 градусів, місцями до +19...+22 градусів. У більшості ж областей градуси будуть стриманішими, +11...+16, каже синоптик.

Відео дня

Вітер, за її даними, очікується з північного сходу, сходу, помірний, не дуже комфортний, бо рвучкий, можливо навіть й до штормових поривів, 15-20 метрів за секунду.

"Якщо рано кудись виїжджати чи пізно повертатися - принаймні тонкі пуховички не зайві!" - каже синоптик.

Невеликі дощі на вихідних очікуються місцями на заході України, а также у суботу можливі в Приазов'ї.

"У неділю, 7 травня, істотно похолоднішає на заході України (окрім Закарпаття), вдень лише +8...+12 градусів", - попередила Діденко.

Заморозки в Україні

Найближчої ночі на Волині, Рівненщині, Житомирщині, Чернігівщині та Сумщині очікуютья сильні заморозки у повітрі 0-3°. Тут оголошено II рівень небезпечності, помаранчевий.

У північних, північно-західних, Вінницькій, Черкаській областях, на поверхні грунту очікуються заморозки 0-5°. Оголошено I рівень небезпечності, жовтий.

Вас також можуть зацікавити новини: