Віце-прем'єр Кириленко продовжує критикувати MARUV, хоч вона і знялась з участі в "Євробаченні" / УНІАН

У Верховній Раді під час розгляду законопроекту про українську мову як державну посперечалися віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко та депутат від «Опозиційного блоку» Василь Німченко.

Читайте також«Критик» відбору на Євробачення з Кабміну розповів про свої музичні уподобання

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні депутат Німченко наполягає на розгляді своїх поправок, щоб затягнути розгляд законопроекту.

Він також декілька разів зазначив, що Кириленку недоцільно перебувати в сесійній залі парламенту, а також розкритикував за позицію щодо неприпустимості представлення України на міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення-2019» артистами, які гастролюють в Росії.

У відповідь Кириленко зазначив, що “не вам, “регіоналам”, вказувати мені, де мені бути і чим мені займатися”.

“Ваш вождь Янукович розікрав країну, запросив сюди путінські війська — і втік, ваш прем’єр Азаров розікрав країну — і втік, прокурор Пшонка розікрав — і втік. І ви тепер будете нас усіх вчити, як нам ухвалювати закон про українську мову”, - сказав Кириленко.

Він наголосив, що колишнім “регіоналам” не вдасться зірвати ухвалення закону про українську мову.

Відповідаючи на закиди щодо «Євробачення», Кириленко сказав: “Я співчуваю вам, що ваша подруга не поїхала на Євробачення”.

За словами віце-прем’єра, що співачка MARUV, яка перемогла на національному відборі, відмовилася від участі у «Євробаченні», щоб гастролювати в Росії.

“Як казали древні греки — подібне прагне подібного. От ви точно такі самі гастролери, тільки ваші гастролі не там - на майданчиках, а у Верховній Раді України”.

У відповідь Німченко зазначив, що кандидатуру переможниці національного відбору визначали голосуванням люди.

Під час цієї суперечки у сесійній залі також сталася словесна перепалка між депутатами з фракцій “Народний фронт” та “Опозиційний блок”.

Ситуація ледь не дійшла до бійки, але депутати вчасно зупинилися.

Як повідомляв УНІАН, Україна не братиме участі в міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення» у 2019 році.

Національна суспільна телерадіокомпанія України, як і щороку, запропонувала переможцю відбору, співачці MARUV, укласти договір для представлення України на пісенному конкурсі, однак після проведених перемовин MARUV відмовилася підписувати договір. Телерадіокомпанія почергово звернулася до фіналістів, що посіли друге та третє місце за результатами відбору, але гурти Freedom Jazz та Kazka також відмовилися від участі в «Євробаченні-2019».

У НСТУ наголосили, що цьогорічний відбір «виявив та привернув увагу нашого суспільства до системної проблеми музичної індустрії в Україні: зв’язків артистів із шоу-бізнесом на території держави-агресора, які й на п’ятому році військового конфлікту все ще залишаються дуже тісними. Для частини суспільства цей факт прийнятний, в іншої частини викликає обурення й несприйняття».