Степан Бандера – герой для якогось відсотка українців, заявив Зеленський / фото УНІАН

Кандидат у президенти України Володимир Зеленський вважає, що українці повинні пам'ятати про героїв сьогоднішніх, про героїв мистецтва, літератури, просто про героїв України.

Читайте такожУ Львові масштабним віче відзначили річницю дня народження Бандери (фото)

Про це Зеленський розповів в інтерв'ю "РБК-Україна". "Є незаперечні герої. Степан Бандера – герой для якогось відсотка українців, і це нормально і класно. Це один з тих людей, які захищали свободу України. Але я вважаю, що, коли ми таку кількість вулиць, мостів називаємо одним і тим же ім'ям (в ході декомунізації, - УНІАН.) – це не зовсім правильно", - вважає він.

Відео дня

"До речі, справа не у Степані Бандері. Я можу те ж саме сказати і про Тараса Григоровича Шевченка. Я дуже поважаю його приголомшливу творчість. Але ми ж з вами повинні пам'ятати про героїв сьогоднішніх, про героїв мистецтва, про героїв літератури, просто про героїв України. Чому ми їхніми іменами не називаємо – героїв, які сьогодні об'єднують Україну? Таке напруження в суспільстві, що потрібно робити все можливе, щоб об'єднувати Україну. Якось мене запитали, чому ім'ям Андрія Шевченка не назвали якусь вулицю? Для мене він герой, я справді так вважаю", - додав кандидат у президенти.

Нагадаємо, 1 січня 2019 року Україна відсвяткувала 110-ту річницю з дня народження одного з найвідоміших українських діячів, головного ідеолога і теоретика українського націоналістичного руху ХХ століття, голови проводу Організації українських націоналістів Степана Бандери.