Пристайко підкреслив важливість консультативно-дорадчої допомоги / фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко запропонував іноземним радникам високого рівня долучитися до розробки програми розвитку Збройних сил України на період до 2025 року.

Як йдеться у повідомленні на сайті МЗС України, Пристайко 29 січня прийняв делегацію стратегічних радників високого рівня Комітету реформ Міністерства оборони України та Збройних сил України.

Глава МЗС підкреслив важливість консультативно-дорадчої допомоги для підвищення ефективності заходів з оборонної реформи в Україні, насамперед з їх пріоритетності та забезпечення координації.

Відео дня

Читайте такожПристайко заявив, що деталі візиту Зеленського до Оману будуть оприлюднені "свого часу"

Він запропонував долучитися до розробки державної програми розвитку ЗСУ на період до 2025 року та оновлення Стратегічного оборонного бюлетеня України. Наголошено на доцільності посилення присутності ВМС країн-членів НАТО в Чорному морі.

Своєю чергою, делегація радників підтвердила готовність надавати подальшу підтримку оборонної реформи та врегулювання проблемних питань, що впливають на національну безпеку України.

Радники стратегічного рівня входять до складу консультативно-експертної групи Комітету реформ Міноборони та ЗСУ (Defence Reform Advisory Board - DRAB), до складу якої входять по одному представникові від США, Канади, Великої Британії, ФРН, Польщі та Литви. Група радників запрошена для участі в засіданні Північноатлантичної ради НАТО щодо інформування про стан проведення оборонної реформи в Україні 3-4 лютого.