Волкер сказав, кого хоче бачити замість себе / фото УНІАН

Колишній спецпредставник США у справах України Курт Волкер розповів, що радив призначити на цю посаду після себе заступника американського Держсекретаря Стіва Бігана.

Про це він сказав в інтерв'ю "Європейській правді".

За словами, в питанні відновлення посади спецпредставника "напевно є проблеми".

Відео дня

"Зараз у Сполучених Штатах внутрішня політика є дуже чутливою до будь-яких згадок про Україну. Через це мені складно уявити будь-якого чи то політичного призначенця, чи то кар’єрного дипломата, який погодиться піти на цю посаду. Однак після виборів у США, що відбудуться у листопаді, це стане можливим", - вважає дипломат.

"І тому я публічно рекомендував віддати фактичні повноваження спецпредставника по Україні заступнику держсекретаря Стіву Бігану", - додав він.

Читайте такожВолкер сумнівається в можливості проведення виборів в ОРДЛО цього року

Біган, за словами Волкера, чудово знає регіон, зокрема Україну та Росію, але останні кілька років не працював у цьому напрямку.

"Тому я вважаю, що він буде дуже добрим вибором – у разі, якщо держсекретар Помпео забажає призначити таку людину", - вважає Волкер, додаючи, що "цьому дійсно є сенс".

"Нам не завадить мати свіжий діалог з Росією, щодо України. Надто багато змінилося від того часу, як у мене були регулярні зустрічі із Сурковим. Відтоді відбулися вибори в Україні, сталися зміни в Росії", - сказав дипломат.

Як повідомляв УНІАН, раніше колишній американський посол в Україні Джон Гербст заявив, що США не призначатимуть нового спецпредставника замість Волкера.