Дмитро Разумков / фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков пропонує народним депутатам перерахувати кошти на боротьбу з коронавірусом.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив у коментарі журналістам після засідання фракції "Слуга народу".

Відповідаючи на запитання щодо відмови партії "Слуга народу" від державного фінансування на 2020 рік на користь Стабілізаційного фонду і боротьби з коронавірусом, спікер, зокрема, висловив думку, що це "правильне рішення".

Відео дня

Читайте такожЗеленський розповів, коли Рада збереться на позачергове засідання

"Сьогодні партія без фінансування прожити може. Держава без фінансування і підтримки громадян нашої держави - буде їм важко... Я думаю, що це непоганий приклад. Можу звернутися, в тому числі, і до народних депутатів. Я розумію, що зарплата важлива, але є ще депутатські, їх отримують всі. Я не можу змусити це робити, однак, я думаю, що було б корисно підтримати цю гарну ініціативу, відмовитися в фонд бюджету для того, щоб витрачати їх на більш важливі потреби", - додав Разумков.

Як повідомляв УНІАН, 26 березня політична сила "Слуга народу" відмовилась від державного фінансування діяльності партії на 2020 рік на користь Стабілізаційного фонду і заходів для боротьби з коронавірусом.

За словами голови партії, першого заступника голови фракції "Слуга yароду" Олександра Корнієнка, вони просять перенаправити всю суму бюджетного фінансування діяльності партії до Стабілізаційного фонду, що створюється Кабінетом міністрів, та спрямувати ці гроші на потреби українських медиків, які борються сьогодні з пандемією коронавірусу.

"Слуга народу" закликає всі парламентські партії, які за законом мають фінансування з бюджету, вчинити так само.

Читайте також: