В АП проходить зустріч учасників ініціативи "21 листопада" щодо змін до Конституції / president.gov.ua

Про це УНІАН повідомив учасник ініціативи, музичний продюсер і чоловік співачки Руслани Олександр Ксенофонтов.

За його словами, на зустріч прийшли понад 20 осіб – членів групи, серед яких історик Володимир Вятрович, громадські діячі Валерій Пекар, Мирослав Попович.

Як повідомлялося, учасники ініціативи "21 листопада" виступили зі зверненням до влади щодо внесення змін до Конституції.

Відео дня

Читайте такожГрупа відомих українців виступила із заявою щодо змін у Конституцію

Вони, зокрема, зазначили, що "внесення змін до Конституції України, що визначають особливий статус окупованих територій, є початком руйнації конституційного ладу та української державності.., що у процесі підготовки змін до Конституції України були знехтувані як норми демократичної держави, що передбачають широке громадське обговорення і роз’яснення сутності змін, так і думка провідних українських експертів-правників та громадських діячів щодо неможливості внесення цих змін до Конституції України. Ми переконані, що переважна більшість українських громадян не розуміє сутності цих змін через недостатню публічну комунікацію, а більшість тих, хто розуміє, підтримує нашу заперечну позицію".

Звернення підписали 28 учасників ініціативи, зокрема, генеральний директор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко, правозахисник Євген Захаров, заслужений економіст України Олександр Пасхавер, ряд митців, експертів, журналістів, громадських діячів та священників.