Ярослав Дубневич / Фото УНІАН

У цьому році «Укравтодор» запланував 47 млн грн на будівництво прикордонної дорожньої інфраструктури. Це стало можливим в результаті Договору між урядами Польщі і України про надання Україні кредиту на суму 100 млн євро на умовах пов'язаної допомоги, повідомив в своєму блозі на ресурсі «Обозреваль» голова парламентського Комітету з питань транспорту Ярослав Дубневич.

Читайте такожЄвропейська транспортна інфраструктура неможлива без України - нардеп Дубневич

Крім того, Держприкордонслужба витратить 5 млн грн на модернізацію автоматизованих систем контролю. А Державна фіскальна служба направить 17,3 млн грн на будівництво прикордонної інфраструктури та облаштування пунктів пропуску, написав депутат.

Відео дня

Як вдалий приклад облаштування прикордонної дорожньої інфраструктури Ярослав Дубневич наводить ситуацію на кордоні з Угорщиною.

«У нинішньому році на ці потреби планується направити 100 млн грн – завдяки кредиту, отриманого від уряду Угорщини. Планується капітальний ремонт кількох автодоріг, у тому числі міжнародного рівня, - написав Дубневич. - Крім того, «Укравтодором» розпочато проектування автомобільної дороги на кордоні з Угорщиною зі створенням нового КПП. Нова автострада стане головним автомобільним коридором між Україною та Угорщиною. Таким чином не тільки вирішиться багаторічна проблема сполучення між нашими країнами – це значно спростить транспортне сполучення України з Європою», - впевнений голова Комітету з питань транспорту Ярослав Дубневич.

«Все це – реальні приклади розвитку Карпатського регіону. На новий рівень його повинен підняти транснаціональний проект VIA-Karpatia, який об'єднає 9 європейських країн і дозволить зв'язати північ Європи з її портами на півдні. Україна просто зобов'язана взяти активну участь у проекті. У нас ключовий козир – унікальне геополітичне розташування, яке дозволяє бути найбільш зручною транзитною державою континенту».