Каськів, фото www.kmu.gov.ua

Про це пише Кореспондент з посиланням на розслідування, проведене Reuters.

Як пише видання, члени сім'ї Бонвеї повідомили, що Джорді пішов з дому в 20 років і став інструктором з лиж в Андоррі. В Україну він переїхав 10 років тому і одружився з українкою.

Батько Джорді, Хоан Сарда, досі живе недалеко від Барселони. За повідомленням місцевої газети Regio7, він сказав, що його син створив два місцевих підприємства в Іспанії в 2008 році. Однак обидва підприємства, що займалися нерухомістю, вже не працюють. Причому Джорді, за словами його батька, ніколи не виявляв інтересу до бізнесу.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 26 листопада Україна підписала з компаніями Excelerate Energy LLC (США) і Gas Natural Fenosa (Іспанія) угоду про співпрацю з реалізації національного проекту «LNG-термінал». Як уточнив тоді журналістам міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Бойко, у компанії Excelerate Energy LLC планувалося орендувати плавучий завод з регазифікації скрапленого газу, а компанія Gas Natural Fenosa (Іспанія) повинна була виступити інвестором реалізації проекту.

Однак через кілька годин після підписання договорів компанія Gas Natural Fenosa спростувала свою участь в проекті, заявляючи, що підписант угоди з іспанської сторони не є представником компанії. При цьому сам підписант - Джорді Бонвеї - пізніше в коментарі УНІАН визнав, що справді не мав повноважень підписувати будь-які угоди від імені компанії.