Днепр

Про це заявив заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Геннадій Корбан, повідомляє Цензор.Нет.

"Сьогодні рішенням міністра внутрішніх справ Арсена Авакова створена нормативна база для формування частин самооборони жителів східних і південних областей України від диверсійних атак і нападів невідомих озброєних угруповань без розпізнавальних знаків. Ми оперативно погодили з паном Аваковим всі технічні питання нашої взаємодії. Я уповноважений заявити, що завтра в Дніпропетровську ми починаємо формування батальйону спеціального призначення "Дніпро", - сказав він.

Читайте такожУ Дніпропетровській області встановили блокпости для захисту від сепаратистів

Відео дня

За його словами, батальйон буде укомплектований жителями Дніпропетровської області. "Тут не буде ніяких політичних організацій, особовий склад буде комплектуватися виключно з числа патріотів України та Дніпропетровщини. Порядок прийому добровольців буде завтра офіційно оголошено на сайті Дніпропетровської обласної адміністрації. Перш за все, на службу будуть зараховані добровольці з бойовим досвідом та практикою служби в Збройних Силах і правоохоронних органах", - розповів заступник голови обладміністрації.

"Командирами будуть призначені досвідчені офіцери-"афганці", які будуть підібрані за своїми бойовимиякостями і заслугами, а не за принципом зв'язків і знайомств. Наша мета - гарантувати правопорядок і безпеку громадян України, яким загрожує діяльність невідомих диверсійних груп і незаконних збройних формувань на території Дніпропетровської області, а також на територіях сусідніх Харківської, Донецької, Луганської, Запорізької областей", - додав Г.Корбан.

Він також зазначив, що озброєння батальйону буде забезпечено зі складів Міністерства внутрішніх справ та Міністерства оборони України, операції будуть плануватися і проводитися у взаємодії з державними органами.

"Особистий контроль за діями батальйону спецназу "Дніпро" буде здійснювати голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігор Коломойський", - підкреслив Г.Корбан.