9 вересня Андрій Богдан дав інтерв'ю Дмитру Гордону / Скріншот

Колишнього главу Офісу президента Андрія Богдана викликали на допит в Державне бюро розслідувань.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ДБР.

Читайте такожМедведчук їздив до окупованого Криму у супроводі трьох українських поліцейських - ЗМІ

Відео дня

Слідчі пояснили виклик тим, що Богдан в інтерв’ю 9 вересня оприлюднив інформацію про наявність у вищих посадовців таємних зв’язків з російськими спецслужбами.

Озвучені Богданом домовленості вищих посадовців з Кремлем стосувалися, зокрема, питань щодо статусу Криму, авіасполучення з Росією та обміну полонених.

«З огляду на суспільну значущість порушених питань, слідчі Державного бюро розслідувань запрошують Андрія Богдана для проведення слідчих дій та перевірки озвучених ним фактів у якості свідка», – йдеться у повідомленні бюро.

Слідчі вже направили Андрію Богдану повістку про виклик.

9 вересня в ефір вийшло тільки одне інтерв’ю з Андрієм Богданом – Дмитра Гордона. Тоді екс-глава ОПУ розповів журналісту, зокрема, про його відносини з Зеленським та гнівно згадував чинного керівника Офісу Андрія Єрмака, звинувативши того у співпраці на російську розвідку.

Вранці 10 вересня Богдан заявив, що через погрози після інтерв’ю був змушений перейти українсько-румунський кордон.

Що відомо про Андрія Богдана

  • Андрій Богдан був призначений головою президентської адміністрації 21 травня 2019 року. Згодом установу перейменували на Офіс президента.
  • Своє політичне співробітництво із Володимиром Зеленським Андрій Богдан почав як його юридичний радник у передвиборчій кампанії. В одному з інтерв’ю заявляв, що саме він вмовив Володимира Зеленського йти в президенти.
  • 11 лютого Зеленський звільнив Богдана з посади керівника ОПУ.