Зеленський не повідомив про зміни у майновому стані / фото УНІАН

Національне агентство з питань запобігання корупції вручило президенту Володимиру Зеленському два протоколи про адміністративне порушення у зв’язку з неподанням повідомлень про суттєві зміни у майновому стані.

Про це повідомляється на сайті НАЗК.

Читайте такожВідпочинок на Мальдівах: екс-прикордонника підозрюють в незаконному пропуску Порошенка за кордон

Відео дня

Нагадується, що президент особисто повідомив НАЗК про те, що після вступу на посаду здійснив купівлю та продаж облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП), загальна вартість яких перевищувала 50 прожиткових мінімумів.

Враховуючи це, Зеленський мав подати до реєстру декларацій повідомлення про суттєві зміни у майновому стані протягом 10 днів з часу купівлі та продажу ОВДП, однак такого повідомлення до Реєстру не надійшло.

"7 липня голова НАЗК Олександр Новіков склав та вручив президенту два протоколи у зв’язку з адміністративними порушеннями (стаття 172-6 КУпАП). Відповідні матеріали будуть передані до суду", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 7 липня у прес-службі Офісу президента заявили, що Зеленський особисто проінформував НАЗК про порушення ним законодавства у зв’язку з неподанням повідомлень про суттєві зміни в майновому стані.

У прес-службі пояснили, що у 2019 році родина президента отримала кошти в рахунок погашення вартості облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) загальною сумою 5,1 млн грн та здійснила витрати на придбання ОВДП в сумі 5,2 млн грн.