REUTERS

В Україні санітарно-епідеміологічна служба створюється практично "з нуля".

Про це в ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу" на 1+1 заявив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов. 

Читайте такожЗбій системи. Чому загальмувала медична реформа і чим це загрожує українцям

Відео дня

"Нам головне зараз – поновити службу. Створити службу, бо вона була знищена. У нас кількість лікарів - не вистачає до 50-60%. За той експеримент, який розпочали, - за нього 100% хтось повинен відповідати. Дуже добре зараз казати: чому у нас така маленька кількість тестувань робиться. Я вам можу сказати, що в тому стані, в якому знаходились наші лабораторні центри, що нормально почали працювати 3-4 лабораторні центри на початку епідемії, - і ми робили 500 тестів на добу на початку квітня. Зараз ми робимо 12 тисяч - і ми йдемо далі. І ми знаємо, що ми будемо робити більше. Оце все робилось з колес. І далі це все ляже в тому числі в концепцію біологічного захисту, який ми повинні створити у нашій країні", – сказав Степанов.

Як повідомляв раніше УНІАН, Максим Степанов заявив, що на додаткове фінансування медичних закладів, які після чергового етапу медреформи від 1 квітня відчули брак коштів, можуть спрямувати 4,5 млрд грн. Це питання має розглянути Кабмін.