Гороховий суп-пюре / фото depositphotos.com

Горох - досить специфічна крупа, яку не всі люблять в супі. Пропонуємо вам приготувати ароматний і наваристий гороховий суп, який із задоволенням будуть їсти навіть діти. Розварений горох надає страві шовковисту структуру. Ніжний суп добре доповнять хрусткі сухарики.

Гороховий суп-пюре з сухариками

Готувати його можна на курячому бульйоні, або на овочевому в пісному варіанті. Воду для супу беріть бутильовану, щоб горох добре розварився.

Інгредієнти:

Відео дня
  • курка - 250 г;
  • вода - 2 л;
  • горох сушений - 200 г;
  • картопля - 300 мл;
  • цибуля - 1 шт.;
  • морква - 1 шт.; 
  • соняшникова олія - 3 ст. л.;
  • хліб - 5 скибочок;
  • зелень для прикраси;
  • приправа хмелі-сунелі - 1 ст. л.;
  • сіль, перець мелений за смаком.

З будь-яких частин курки зварити бульйон 40-60 хвилин на мінімальному вогні, знімаючи піну. М'ясо витягнути і залишити остигати. Нарізати м'ясо невеликими шматочками. Горох промити кілька разів і замочити на 5-6 годин. Замочена крупа краще розварюється в супі.

Скибочки хліба нарізати кубиками і викласти в пакет. Додати чайну ложку солі і столову ложку хмелі-сунелі. Зав'язати пакет і струсити кілька разів, щоб сухарики вкрилися спеціями. Потім знову розв'язати кульок, влити ложку соняшникової олії і знову потрясти хліб. Викласти підготовлені кубики на деко або на гарячу суху сковороду, і готувати 10-50 хвилин в духовці або на плиті.

Цибулю і моркву довільно нарізати. Обсмажити овочі до готовності в сковороді з розігрітою соняшниковою олією приблизно 4-5 хвилин. У гарячий курячий бульйон викласти горох і варити до готовності. Час приготування гороху займає 30-60 хвилин в залежності від сорту.

Додати в каструлю з бульйоном і горохом картоплю, і варити ще 15 хвилин. Потім викласти в суп овочеву зажарку, сіль і спеції, варити все разом ще 5 хвилин і вимкнути вогонь.

Для приготування пюре в гарячий суп занурити блендер і на невеликій швидкості перебити все до однорідності. За бажанням в страву можна влити вершки або додати тертий сир.

Готовий гарячий суп-пюре розлити по тарілках і викласти в нього шматочки курки. Посипати рубаною зеленню. До супу подати домашні сухарики.

Вас також можуть зацікавити новини: