Користь і шкода полуниці / фото УНІАН

Ароматна і соковита полуниця - одна з найулюбленіших літніх ягід. Її урожай збирають з кінця травня до початку липня. У червні прилавки магазинів і ринків просто ломляться від різних сортів ягоди. Полуниця має безліч корисних властивостей, проте існують також протипоказання до її вживання. Найкориснішими вважаються ягоди, які зібрані в сезон, але в замороженому вигляді вони також корисні.

Як вибрати і зберігати полуницю

Щоб вибрати хорошу полуницю, звертайте увагу на колір плоду і запах. Ягода не повинна бути занадто темною і повинна мати виражений приємний аромат. Хвостики не повинні легко відриватися - така полуниця вважається переспілою. Не рекомендується брати плід з плямами і недоспілими частинами. Зберігати полуницю можна в холодильнику не більше трьох днів після збору.

Чим корисна полуниця

Читайте такожСоєвий сир тофу: користь і шкода продукту, як смачно його готуватиУ ягодах полуниці містяться вітаміни А, С, РР, В, Е, К, клітковина, каротиноїди, фолієва і яблучна кислота. Полуниця багата на мікроелементи: магній, цинк, натрій, залізо, кальцій, мідь. Полуниця корисна при анемії і вагітності завдяки фолієвій кислоті. Ягода має низьку калорійність і дозволена при дієті і цукровому діабеті. 

Відео дня

Антиоксидантні властивості полуниці добре відомі. Елагова кислота і антоціани в складі ягоди запобігають запальним процесам в організмі. Також в цьому продукті багато вітаміну С, який дуже корисний для здоров'я кісток і судин. Полуницю вживають для оновлення крові і поліпшення роботи серця. Її вживання підвищує настрій.

Полуниця шкода / фото REUTERS

У чому шкода полуниці

Полуниця є сильним алергеном, тому її не варто давати маленьким дітям і алергікам. Також через велику кількість фруктової кислоти вживання ягоди слід обмежити при гастриті, виразці, циститі і хворобах нирок. Шкода полуниці також може полягати в пестицидах, якими обробляють ягоду. Перед вживанням її можна облити окропом. В цілому при помірному вживанні цей продукт навряд чи зашкодить здоров'ю.

Вам також може бути цікаво: