Кухарі часто вигадують, як замаскувати недорогі повсякденні продукти під делікатес. Один із таких незвичайних кулінарних винаходів - консервований гарбуз як манго. Завдяки додаванню додаткових інгредієнтів звичайний гарбуз на смак стає точнісінько як тропічний фрукт.
Гарбуз з апельсином і лимоном на зиму як манго
Інгредієнти:
- гарбуз - 1 кг;
- апельсин - 2 шт;
- лимон - 0,5 шт;
- лимонна кислота - 1 чайн. л.;
- цукор - 250 г.
Гарбуз почистіть і наріжте невеликим кубиком. Один апельсин очистіть від шкірки, другий залиште як є. Промийте цитруси і поріжте невеликими шматочками, видаляючи кісточки. Змішайте з гарбузом. Посипте суміш цукром і лимонною кислотою, перемішайте і залиште на 3 години за кімнатної температури.
Поставте каструлю з фруктами на середній вогонь і доведіть до кипіння. Варіть суміш 10 хвилин, періодично помішуючи. Під час варіння має виділитися солодкий сироп.
Банки для консервації ретельно промийте. Простерилізуйте в духовці або мікрохвильовці. Не забудьте також обробити кришки. Розкладіть по ємностях шматочки гарбуза і залийте сиропом. Закатайте банки і переверніть догори дном. Накрийте товстим рушником до повного охолодження. Зберігайте в темному прохолодному місці.
Після цього гарбуз на зиму як манго готовий. Закуску можна використовувати як начинку в пирогах і млинцях, або просто подати до чаю.