Вчені знайшли унікальний зразок шкіри динозавра / Фото www.maria-online.com

Дослідники виявили шкіру динозавра всередині слідів завбільшки з один дюйм поблизу міста Джиньу в Південній Кореї. Це унікальна знахідка, тому що добре збережені м’які тканини древніх істот, такі як шкіра і кістки, не часто попадаються вченим. Насправді менш як 1% виявлених решток динозаврів містять такі матеріали.

Разом з тим, як пише Newsweek, міжнародна команда вчених на чолі з Кюнг-Су Кімом з Національного університету Чиньджу стверджує, що знайдені фрагменти шкіри «ідеально збережені».

Читайте такожДинозаври могли страждати від раку

Відео дня

«Ми були дуже здивовані якістю збереження, особливо в таких невеликих слідах», - сказав співавтор дослідження Мартін Локлі з Університету Колорадо.

«Фрагменти шкіри динозавра знаходили в різних місцях впродовж останніх років. Однак, ми повинні відрізняти такі зразки з тіл тварин, які були поховані в процесі скам’яніння, від тих, які лишилися від живих істот, коли вони ходили чи бігали», - пояснив вчений.

Вчені встановили, що знайденій шкірі 100 мільйонів років. Вона належала невеликому хижаку під назвою Minisauripus, який був завбільшки з чорного дрозда.

Читайте такожПухнасті й беззахисні: вчені показали, як виглядало дитинча тиранозавра рекса

«Сліди дуже схожі на скам’янілості деяких птахів і рештки шкіри з їхніх ніг. Цікаво, що добре вивчені сьогодні скам’янілості тих часів, здебільшого знайдені в Китаї, мали пір’я на більшій частині тіла, але не на ногах, як у сучасних птахів. Це каже нам, що ці невеликі хижі динозаври були дуже подібними до птахів», - пояснює Локлі.