Морські скорпіони були одними з найбільших морських хижаків / фото Sciencealert

Автори нового дослідження розповіли про величезних ракоподібних та скорпіонів, які жили у період палеозойської ери між 541 мільйоном і 252 мільйонами років тому. 

Про це пише Science Alert.

Морські скорпіони були одними з найбільших морських хижаків серед тих, що проживали на Землі. Так, кілька мільйонів років тому скорпіони могли сягати 2,5 метра завдовжки. У палеозойській ері ці істоти посідали те ж місце у харчовому ланцюжку, що і сучасна біла акула.

Відео дня

Читайте такожВчені встановили остаточну причину вимирання динозаврів

Ловили свою здобич скорпіони-гіганти великими передніми кінцівками, які мали кігті. Далі ж свою жертву істоти роздавлювали. Вчені припускають, що вони харчувалися рибою та дрібними членистоногими.

Інформацію про перший підтверджений зразок останків скорпіона опублікували 1899 року. Це був фрагментований екзоскелет, який дослідники знайшли Мельбурні.

Нове дослідження зібрало усі відомі дані про скорпіонів, що жили мільйони років тому. Воно відкрило багато морських скам'янілостей, які раніше не були помічені. 

Майбутні дослідження будуть включати повторне відвідування місць, де ці зразки були зібрані, в надії знайти більш повні зразки. Це не тільки допоможе краще документувати види австралійських морських скорпіонів, але і дозволить ліпше зрозуміти довкілля, в якому вони жили.