фото ua.depositphotos.com

Агентство USAID інвестувало гроші американських платників податків в українську IT-компанію Genesis, яка займається дейтингом — онлайн-сервісами для секс-знайомств.

Про це в Facebook написав блогер Сергій Наумович.

Genesis – глобальна компанія, що працює по всьому світу, включаючи африканський і азійський ринки. "Вирішив пошукати, звідки гроші. Знайшов новину про те, що Horizon Capital залучив $200 млн в EEGF III для України та Молдови. Серед перших інвестицій фонду EEGF III була й інвестиція в Genesis. Horizon Capital стверджує, фонд EEGF III був запущений завдяки якірній інвестиції Western NIS Enterprise Fund і залучив інвестиції від ЄБРР, FMO, IFC, PROPARCO, DEG, IFU", — повідомив Наумович.

Відео дня

Фонд WNISEF вкладає гроші американських платників податків у перспективні проекти в Україні, Білорусі та Молдові. Був заснований урядом США через всім відоме агентство USAID. Згідно з річним звітом, у 2016 WNISEF придбав акції в Matar Trade and Invest Limited, що належить Genesis, на суму на $6 млн у червні 2017 інвестиції в Genesis були продані в той самий EEGF III, Про що писав Horizon Capital.

"Так що ж це виходить – USAID фінансує adult-бізнес в Україні грошима простих американців? ЄБРР, FMO, IFC, PROPARCO, DEG, IFU — вони теж вклали гроші в IT-звідництво родом з України? Цікаво, в якій частині це допомагає українцям розвивати демократію?",- пише блогер.

Як раніше повідомляли в Genesis, компанія продала свої дейтинг-активи. Однак згідно з недавнім розслідуванням Vesti.ua, більшість сервісів для дорослих були просто переоформлені на пов'язані з власниками Genesis офшори. За даними видання, фактично Genesis досі зберігає контроль над близько 10 adult-сервісами.