Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська порадила, що варто їсти шоколад, в якому більше 75%, і спробувати поступово "підвищувати градус".

Читайте такожУкраїна збільшила експорт шоколаду до Євросоюзу

Шоколад краще їсти після основного прийому їжі, повідомляє "Главред". За її словами, найпоширеніший і улюблений багатьма шоколад - це, на жаль, той, який містить багато цукру та жиру і не є корисним для організму.

Відео дня

"Шоколад, в якому понад 75% какао бобів, вважається корисним і навіть лікувальним продуктом завдяки наявності поліфенолів, речовин, які покращують роботу судин, мозку, кишечнику і протидіють старінню", - зазначила експерт.

Лікар порадила любителям шоколаду спробувати поступово "підвищувати градус", тобто вміст какао, і намагатися довести його до максимального - до 85-90%.

"Щоб отримати "дозу" речовин, які стимулюють головний мозок, додайте зелений та чорний чай в ваш раціон і, можливо, чашечку кави", - сказала лікар.

Як повідомляв УНІАН, раніше вчені назвали п'ять основних продуктів, які зникнуть з магазинів через глобальне потепління.