ХНУ імені В. Н. Каразіна ввійшов до 500 найкращих університетів світу, посівши 491 місце / фото facebook.com/Karazin.University/

Дослідницька платформа Top Universities опублікувала новий список з 1000 кращих університетів світу QS World University Rankings 2020. Перші місця в ньому, як, втім, і раніше, зайняли американські і британські ВНЗ.

Читайте такожХарківський університет зважився на експеримент

Харківський національний університет у рейтингу QS World University Rankings–2020 випередив решту українських вищих навчальних закладів, повідомила прес-служба навчального закладу.

Відео дня

Згідно з міжнародним рейтингом QS World University Rankings–2020, Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна уже вшосте ввійшов до 500 найкращих університетів світу, посівши 491 місце - найвищу позицію у рейтингу в порівнянні з іншими українськими університетами.

Загалом у список потрапили шість українських університетів:

491. Харківський національний університет імені Василя Каразіна.

541-550. Київський національний університет імені Тараса Шевченка.

651-700. Харківський політехнічний інститут.

701-750. Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

701-750. Сумський державний університет.

751-800. Національний університет «Львівська політехніка».

В глобальну десятку кращих навчальних закладів світу увійшли:

Массачусетський технологічний інститут (США).

Стенфордський університет (США).

Гарвардський університет (США).

Оксфордський університет (велика Британія).

Каліфорнійський технологічний інститут (США).

Швейцарський федеральний технологічний інститут (Швейцарія).

Кембриджський університет (Великобританія).

Університетський коледж Лондона (велика Британія).

Імперський коледж Лондона (велика Британія).

Університет Чикаго (США).

У рейтингах оцінюються такі напрями діяльності закладів вищої освіти, як наукова діяльність, підготовка наукових кадрів, міжнародна активність, інноваційна діяльність, освітня діяльність, фінансування навчального процесу та наукових досліджень.

Довідка УНІАН. QS World University Rankings – це глобальне дослідження та рейтинг кращих вищих навчальних закладів світового значення за показником їхніх досягнень у галузі освіти і науки. Рейтинг розраховано за методикою британської консалтингової компанії Quacquarelli Symonds (QS). Створений у 2004 році Quacquarelli Symonds спільно з британським виданням Times Higher Education, рейтинг QS є одним із найбільш впливових глобальних рейтингів університетів. Входження університету до світового рейтингу QS стало одним із логічних результатів виконання стратегічної програми розвитку й фактом визнання його університетом світового класу.