Князєв доповів президенту про розслідування вбивства Шеремета / Скріншот, Youtube, Громадське Телебачення

Голова Національної поліції України Сергій Князєв доповів президенту України Володимиру Зеленському, що в ході розслідування кримінального провадження за фактом вбивства журналіста Павла Шеремета було допитано понад 3,5 тис. осіб.

Читайте такожЗеленський: вбивць Шеремета буде знайдено

Відео дня

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у прес-центрі Офісу президента під час відкритої частини доповіді главі держави.

За словами Князєва, слідча група провела значну роботу для встановлення обставин злочину, замовників, організаторів та виконавців. «Злочин залишається нерозкритим. Ми розуміємо, що суспільство чекає саме результатів та прізвищ осіб, причетних до цього злочину, але на цей час назвати їх поки передчасно», - заявив він.

Князєв під час доповіді зупинився на ключових моментах ходу розслідування. «Проведеними експертизами встановлено, що злочинці використали саморобний радіокерований безоболонковий пристрій з елементами міни МОН-50, який кріпився до днища автомобіля двома невидимими магнітами. Експертами складено схему цього вибухового пристрою», - зауважив голова Нацполіції.

Також Князєв зауважив, що на четвертий та п’ятий день після вибуху проведено додаткові слідчі дії за участю фахівців Федерального бюро розслідувань США. «Оглянуто підірваний автомобіль та вилучено металеві об’єкти округлої форми, такі ж, які були вилучені з тіла загиблого пана Шеремета», - додав він.

Голова Нацполіції відзначив, що також додатково було оглянуто місце події, де вилучено значну кількість металевих предметів та фрагментів. «Зазначені металеві предмети є елементами ураження вибухового пристрою», - зазначив він.

За словами Князєва, у ході дослідження відеоматеріалів, вилучених з більш ніж 200 відеокамер спостереження, отримано інформацію про маршрут злочинців та осіб, які могли готувати та виконувати цей злочин. «Відпрацюванням території встановлено 577 житлових будинків та відпрацьовано 4271 квартиру громадян. Допитано понад 3,5 тис. осіб, які в різні часи представляли, на нашу думку, інтерес. Виконано 26 комплексних експертиз», - зауважив голова Нацполіції.

Він також додав, що слідство на підставі отриманих ухвал суду в операторів мобільного зв’язку отримало інформацію за майже 44 тис. абонентських номерів та 15 тис. серійних номерів телефонів.

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

Поліція кваліфікувала злочин за 2 ч. п. 5 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб).

Генпрокурор Юрій Луценко назвав основною версією вбивства Шеремета помсту за його професійну діяльність. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не виключив, що до вбивства Шеремета може бути причетна Росія.

19 липня речник МВС Артем Шевченко повідомив, що у справі про вбивство Шеремета досі немає жодного підозрюваного.