Розслідування вбивства Шеремета досі триває / фото УНІАН

Голова Нацполіції Сергій Князєв заявив, що правоохоронці розглядають кілька версій вбивства журналіста Павла Шеремета, зокрема, діяльність екстремістські налаштованих груп осіб.

Читайте такожВ ОБСЄ закликали українську владу завершити розслідування вбивства Шеремета

Про це він заявив на брифінгу у вівторок після зустрічі з президентом Володимиром Зеленським щодо розкриття вбивства журналіста, передає «Українська правда».

Відео дня

"Слідством висунута наступна версія злочину - професійна діяльність Шеремета в Україні, а також за кордоном. Дестабілізація соціально-політичної ситуації в Україні, побутові та міжособистісні конфліктні ситуації. Помилка в об'єкті злочину, з огляду на те, що  автомобіль належить та використовувався співмешканкою загиблого", – сказав глава Нацполіції.

"Окремо перевіряється причетність до вчинення вбивства екстремістські налаштованих груп осіб, які намагаються чи намагались досягнути своїх цілей - зміна влади, повалення конституційного ладу тощо злочинним шляхом", - заявив Князєв. 

Також він не виключив причетність до вбивства Росії.

За його словами, робота над розкриттям злочину ще триває, але поліція все ще не може назвати імена вбивць.

Зокрема, Князєв зазначив, що були допитані 3,5 тисячі людей, виконано 26 комплексних експертиз та отримано інформацію по 44 тисяч номерів, проведено 146 слідчих дій.

Він додав, що українські правоохоронці звернулися за міжнародно-правовою допомогою і з 9 країн вже надійшли дані.

Крім того очільник Нацполіції наголосив, що правоохоронцями опрацьована версія причетності до злочину співробітника  СБУ, про що повідомляли ЗМІ, але вона наразі не підтвердилася.