Держпослуги можна сплачувати онлайн / фото УНІАН

Сервісні центри Міністерства внутрішніх справ, міграційної служби, органи реєстрації актів цивільного стану, центри надання адміністративних послуг, обласних держадміністрацій підключено до сервісу check.gov.ua, і громадяни можуть сплачувати їхні послуги онлайн.

Читайте такожЯк скачати додаток "Дія" на смартфон: де знайти сервіс у Google Play та App Store

Про це міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет повідомив у Facebook

Відео дня

"Ми підключили до сервісу check.gov.ua всі основні державні органи: сервісні центри МВС (водійські посвідчення, довідка про несудимість тощо), Міграційна служба (паспорти, закордонні паспорти тощо), РАЦСи (усі послуги з народження, шлюбу тощо), ЦНАПи (послуги Міграційної служби та РАЦСів), послуги в Обласних державних адміністраціях (ліцензії, витяги тощо). Це означає, що українцям більше не потрібно буде гаяти час на те, щоб принести в ці органи банківські квитанції про сплату. Можна просто сплачувати послуги через Інтернет-банк або мобільний банківський додаток (можна прямо на місці) та дати номер квитанції працівнику державної установи", - зазначив Дубілет.

За його словами, окрім часу, для українців це буде заощадження і грошей, оскільки часто саме через вимогу паперових квитанцій люди вимушені сплачувати послуги через “місцеві” банки з гігантськими комісіями.

"Працівники цих державних установ отримали службові інструкції. Але якщо раптом хтось зі списку вище все одно вимагає квитанцію у паперовій формі, дзвоніть нам на гарячу лінію 1545, будемо додатково роз’яснювати. Зараз до сервісу Check приєднано вже три банки, в стадії підключення — ще 10 установ", - додав міністр.

Як повідомляв УНІАН, 6 лютого президент України Володимир Зеленський заявив про запуск мобільного додатку «Дія».

За словами президента, відтепер 9 мільйонів українців зможуть користуватись посвідченням водія і свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу у своїх смартфонах.

Загалом уряд планує упродовж трьох років оцифрувати всі публічні послуги, а цього року перевести в онлайн 50 найпопулярніших послуг серед громадян.