Директор Агентства моделювання ситуацій Віталій БАЛА вважає, що для мотивації виборця на майбутніх місцевих виборах і привернення уваги до своїх політичних програм політики вимушені будуть звернутися не лише до здорового радикалізму, але й проявити винахідливість, перейнявши загальноєвропейську практику політичних протестів.

Про це йдеться в коментарі В.БАЛИ, переданому агентству УНІАН.

На думку експерта, виборець сьогодні все більш розчарований у політиці й політиках, демотивований. Тому для політиків – особливо тих, які представляють нові політичні проекти, – необхідно буде продемонструвати не лише знання проблематики, але й здатність її реалізації, а також креативність у способах донесення своєї позиції.

Відео дня

«Вже сьогодні можна впевнено говорити, що такі проекти, як Комунальний фронт, «зелені» та інші прогнозовано звернуться до загальноприйнятих європейських методів політичного протесту. Припущу, що ми побачимо й переповнені сміттєвози під мерією, й марші порожніх каструль, й численні перформенси, що акцентують увагу на нездатності влади вирішувати нагальні суспільні проблеми», - вважає експерт.

На думку В.БАЛИ, політики першого дивізіону після президентської кампанії-2010 демонструють креативну й комунікативну втому. «Вони не можуть звернутися до суспільства зрозумілою для нього мовою, з реальними пропозиціями й методологією з покращення рівня життя населення. Якщо політичні сили, представлені в парламенті, не зрозуміють, що на майбутніх виборах потрібні принципово нові підходи в роботі з виборцем, вони, поза сумнівом, втратять у впливовості і в популярності», - зазначив директор АМС.