Експерт вказав на важливий факт щодо жіночої мобілізації в Україні / колаж УНІАН з фото "УП" та Генштабу ЗСУ

В Україні триває мобілізація 2023, однак у Верховній Раді пропонують посилити мобілізаційні заходи, зокрема, поставити на військовий облік всіх жінок, які можуть проходити службу в армії.

Можливо, роблячи такі пропозиції, політики вивчають настрої серед людей - чи зіткнутися вони з підтримкою, чи буде опір, розповів адвокат Євген Зурнаджі "Фокусу". Експерт зазначив, що "є такий момент - проси більше, отримаєш менше". 

"Щоб дружини вигнали своїх чоловіків воювати, потрібно поставити їх в ситуацію психологічної загрози для них самих", - вважає юрист.

Відео дня

Співрозмовник додав, що серед жінок-медиків на облік стало мінімальне число людей. "Багатьом роботодавцям легше заплатити штраф за порушення порядку військового обліку, ніж подавати списки працівниць у ТЦК (Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, - Ред.)", - поділився адвокат.

Загальна мобілізація в Україні 2023 - новини, які варто знати

З 1 жовтня в нашій країні мають стати на військовий облік жінки-медики, у разі ухилення від цього їм потрібно буде заплатити штраф.

У середині грудня нардеп від партії "Слуга народу" Мар'яна Безугла у "Фейсбук" написала, що у Верховній Раді пропонують в обов'язковому порядку брати на військовий облік усіх жінок, які можуть служити. Політик додала, що жінки, зокрема, можуть бути мобілізовані для роботи на оборонних підприємствах.

Пізніше підполковник Володимир Фітьо стверджував, що зараз в українській державі немає потреби проводити мобілізацію жінок. Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний вважає, що мобілізація просто має бути повернута в ті рамки, в яких вона раніше працювала.

Вас також можуть зацікавити новини: