Суд відмовився скасувати рішення щодо спецдозволу "Укрнафтобуріння" / фото unb.ua

16 січня Шостий апеляційний адміністративний суд відмовив у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою Акціонерного товариства "Українські енергетичні машини" на ухвалу Київського окружного адміністративного суду від 09 серпня 2023 року та постанову Шостого апеляційного адміністративного суду від 28 листопада 2023 року у справі за позовом Приватного акціонерного товариства "Видобувна компанія "Укрнафтобуріння" до Державної служби геології та надр України, треті особи - Кабінет Міністрів України, Міністерство енергетики та захисту довкілля України про визнання протиправними дій, зобов'язання вчинити дії.

Про це стало відомо з тексту ухвали суду, яка є у розпорядженні УНІАН.

"Ухвала набрала законної сили з моменту її підписання суддями та може бути оскаржена протягом тридцяти днів шляхом подання касаційної скарги безпосередньо до Верховного Суду", - йдеться у документі.

Відео дня

Відзначимо, це була остання надія Укрнафти та АРМА скасувати рішення щодо спецдозволу "Укрнафтобуріння". Тепер АРМА має розірвати договір управління.

Галерея

Нагадаємо, раніше УНІАН повідомляв, що компанія "Укрнафтобуріння" ("УНБ"), яка була відчужена у бізнесмена Ігоря Коломойського і передана в управління "Укрнафті", припиняє видобуток на Сахалінському родовищі.

Про це йшлося у наказі тимчасово виконуючого обов’язки голови правління компанії Олега Мальчика. Документ опублікував народний депутат, представник парламентського енергокомітету Олексій Кучеренко на сторінці у Facebook.

"З 1 грудня "Укрнафтобуріння" припиняє розробку Сахалінського родовища у Харківській області. Причина зупинки видобутку - рішення Шостого апеляційного адміністративного суду про анулювання спецдозволу для "Укрнафтобуріння"", - йшлося у повідомленні.

Довідка. "Укрнафтобуріння" була другою за обсягами видобутку газу серед приватних компаній. Головною цінністю "Укрнафтобуріння" був спецдозвіл на розробку Сахалінського родовища у Харківській області з одними з найбільших у країні розвіданими запасами у 15 млрд кубометрів.

За оцінкою Forbes, вартість "Укрнафтобуріння" близько $500 млн, частка Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова у 25% - близько $125 млн. Ще 10% належить JKX Ukraine, акціонером якої також був Коломойський. Решта компанії належала Павлу Фуксу та Віталію Хомутинніку.

7 квітня 2023-го Печерський суд наклав арешт на корпоративні права газовидобувної компанії "Укрнафтобуріння", а за пʼять днів їх вже передали АРМА.

Наприкінці січня Антимонопольний комітет дозволив передачу "Укрнафтобуріння" в управління державній "Укрнафті".