Ілюстрація / REUTERS

Міністерство закордонних справ України має намір надавати дипломатичну підтримку українському бізнесу для виходу на зовнішні ринки.

Про це розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає "Обозреватель". "Під час пандемії коронавірусу дуже важливо рятувати і людей, і економіку. Ця пандемія створює дуже великі проблеми для українського бізнесу. В той же час в усьому світі відбуваються трансформації, які є можливостями для українського бізнесу", – заявив він.

Читайте такожМер Києва розповів про можливі дати відкриття дитсадків і шкіл

Відео дня

"Скрізь в світі, де є інтерес української компанії, ми будемо готові розглянути можливість допомогти їй на цьому ринку", – підкреслив міністр.

У цьому контексті він пояснив, що МЗС не має наміру обмежуватися конкретними країнами або регіонами – "ми будемо йти туди, де є інтерес українського бізнесу".

Зокрема, дипломати мають намір зосередитися на найбільш затребуваній в світі українській сільськогосподарській продукції, а також на вітчизняній промисловості і IT-секторі.

"Головне, щоб бізнес і дипломати говорили однією мовою, щоб ми розуміли можливості українського бізнесу, бізнес розумів можливості української дипломатії і всі ми разом працювали в інтересах України і її громадян", – резюмував Кулеба.

Раніше президент Володимир Зеленський підтримав перезавантаження економічного спрямування зовнішньої політики України. Цей процес МЗС почне з перезапуску роботи оновленої Ради експортерів та інвесторів.