Ілюстрація REUTERS

Президент України Володимир Зеленський на сьогоднішній прес-конференції за підсумками першого року своєї роботи проанонсував, що найближчим часом у парламенті буде зареєстровано законопроект про так званих інвестиційних нянь.

Читайте такожЗеленський анонсував запуск єдиного офісу інвестицій і очікує на $7 мільярдів

За словами голови держави, через боротьбу з коронавірусом був загальмований процес підготовки законопроектів, спрямованих на залучення інвестицій.

Відео дня

«Законопроект про інвестиційну няню готовий. Найближчими днями він буде зареєстрований у Верховній Раді України... Зараз всі інвестиційні закони, які спрямовані на поліпшення інвестиційного клімату в Україні, будуть зареєстровані у Верховній Раді, і, впевнений, будуть проголосовані. Вони вже готові, вичитані, і я вже на них дав добро», - сказав він.

За словами президента, в законопроекті буде знижена планка для потенційних інвесторів, для яких раніше передбачалися преференції, якщо вони будуть вкладати в українську економіку від 100 млн доларів. Також Зеленський додав, що цей законопроект буде розрахований і на вітчизняних інвесторів.

Як повідомляв УНІАН, 22 січня під час свого виступу на Всесвітньому економічному форумі у швейцарському Давосі Зеленський заявив, що Україна запустить програму державної підтримки для великих інвесторів.

«Ми підготували нову програму, яка називається Investment nanny («інвестиційна няня» – УНІАН). Кожному інвестору, великої компанії, яка приведе в Україну 100 мільйонів доларів або більше, ми забезпечимо окремий контракт з державою. Саме держава буде вас захищати. У вас буде менеджер, investment nanny. Менеджер, який розмовляє п'ятьма мовами та у форматі «24 7», цей менеджер буде з вами працювати. Будь-яке питання, будь-яка проблема. У вас буде контакт з цим менеджером і не буде ніяких проблем», - сказав Зеленський.

Крім того, президент України пообіцяв на п'ять років звільнити від сплати податку на прибуток тих інвесторів, які вкладуть в покупку вітчизняних держпідприємств від 10 мільйонів доларів.