Національна спілка журналістів України на своєму офіційному сайті  вп’яте оприлюднила список посадовців, які своїми діями перешкоджають роботі журналістів.

У серед восьми названих прізвищ фігурують аж двоє вінничан.

Зокрема, до "чорного списку" потрапив голова Вінницької районної державної адміністрації Павло Векліч , "який в порушення Закону України "Про посилення захисту майна редакцій засобів масової інформації, видавництв, книгарень, підприємств книгорозповсюдження, творчих спілок" ініціює виселення редакції вінницької регіональної газети "Подільська зоря".

Відео дня

Інший посадовець, який потрапив у поле зору НСЖУ,  - суддя Замостянського районного суду м. Вінниці Наталя Бессараб, яка "до прийняття рішення по суті позову винесла постанову про арешт рахунків видавця газет "20 минут" і "RIA"  та про заборону друкувати в цих газетах будь-яку інформацію про вінницього бізнесмена Назарова. Приводом для позову слугувало офіційне повідомлення правоохоронних органів щодо махінацій з кредитами. Бізнесмен оцінив спричинену йому шкоду у 500 тис. грн., на цю суму суддя і заарештувала рахунки газет. Через таке рішення газети опинилися перед загрозою припинення виходу".