Антимонопольний комітет України рекомендував Державній спеціалізованій фінансовій установі "Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву" та її Вінницькому регіональному управлінню припинити дії, які можуть містити ознаки порушення конкурентного законодавства.

Про це з посиланням на прес-службу АМКУ повідомляє УНН .

Зокрема, Фонд повинен скасувати наказ від 09.10.2009 № 161/9 "Щодо результатів конкурсу" в частині визначення лише чотирьох страхових компанії, з яких у Вінницькій області здійснює діяльність тільки одна, для проведення страхування майна, що є предметом іпотеки, за яке сплачують позичальники Фонду.

Відео дня

У свою чергу, Вінницьке регіональне управління Фонду, на вимогу Комітету, має ініціювати внесення змін до кредитних угод з позичальниками. Це стосується приведення зобов’язань позичальників зі страхування майна у відповідність до вимог законодавства з метою забезпечення права вибору надавача послуги страхування майна.

Про результати розгляду рекомендацій Фонд та його регіональне управління мають повідомити Комітет у десятиденний термін з дня їх отримання.